Knižné Zoznamy

Knihy na mieru od roku 2018

12 kníh pre introvertov

Divočina (Cheryl Strayed)

Dostupné v jazykoch: slovenčina,slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Každý  z nás má dni, keď sa cíti nanič, keď má všetkého dosť, keď nič nevychádza tak, ako chceme. Hlavná hrdinka autobiografického príbehu – dvadsaťdvaročná Cheryl – sa takto cíti veľmi dlhý čas a dostane sa až na kraj, kde si uvedomí, že je čas niečo zmeniť. Introverti sa nájdu v Cheryl a jej potrebou vydať sa na cestu osamote, aby sa našla a prekonala svojich démonov.

Charlieho malé tajomstvá (Stephen Chbosky)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, čeština, angličtina

Dielo je tiché, introvertné, sociálne trápne and briliantné zároveň.  Charlieho listy v diele sú tragické, komické, veselé a smutné. Nevieme ani len komu píše, ale vieme o svete, o ktorom píše. 

Krátký, leč divuplný život Oskara Wajda (Junot Díaz)

Dostupné v jazykoch: čeština, angličtina

Príbeh nám ponúka magický realizmus a zoberie vás  naprieč príbehom dominikánskeho chlapca s nadváhou, ktorý je nevyliečiteľný romantik vyrastajúci v New Jersey.

Marťan (Andy Weir)

Dostupné v jazykoch: slovenčina,slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Napriek tomu, že hlavný hrdina si nevybral byť sám a izolovaný od sveta ale, ako introverti si budete užívať hĺbku, ktorú kniha ponúka a, ako sa hrdina popasuje so samotou.

Pichľavá elegancia (Muriel Barbery)

Dostupné v jazykoch: slovenčina čeština, angličtina

Kto z nás sa necítil niekedy, že musí skrývať kto v skutočnosti je. A takto je to aj pre dvoch hrdinov príbehu, ktorých svet nechce akceptovať.

Walden alebo život v lese (Henry David Thoreau)

Dostupné v jazykoch: slovenčina čeština, angličtina

Mali ste niekedy pocit ujsť do lesa a ostať tam žiť? Ak áno, určite sa nájdete v tejto knihe, ktorá nás prevedie skúsenosťou, aké to je bývať v opustenej chatke hlboko v lese. 

Jane Eyrová (Charlotte Brontë)

Dostupné v jazykoch: slovenčina , slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Jane Eyrová je typický introvert, niekto kto sa rád stráca v knihách a vo svete, ktorý si sama vytvorila, ako si život komplikovať zložitými ľudskými interakciami. 

Ticho (Susan Cain)

Dostupné v jazykoch: čeština, angličtina

Toto dielo by sme snáď mohli nazvať aj príručkoupre introvertov, kde nájdete mnoho o osobnosti introvertov a aké je dôležité nám porozumieť.

Muži, ktorí nenávidia ženy (Stieg Larsson)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha,  čeština, angličtina 

Prvá kniha, z úspešnej série Millenium, kde hlavná hrdinka je extrémne introvertná, ktorá je najradšej sama so sebou a má problémy s interakciou s inými ľuďmi.

Stehlík (Donna Tartt)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Dielo sledujúce chlapca, ktorý stratil matku a ocitol sa vo svete, kde mu nikto nerozumie. Jediná vec, ktorá mu na tomto svete ostala je maľovanie, ktoré mu pripomína matku. Dielo, ktoré bolo hodné Pulitzerovej ceny.

Dám Ti aj slnko (Jandy Nelson)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Dvaja súrodenci, ktorí boli nerozlučiteľný, sa teraz každý vysporiadavajú so stratou matky inak, kde jedna sa uzatvára stále viac do seba. 

Útek do divočiny (Jon Krakauer)

Dostupné v jazykoch: čeština, angličtina

Ďalší príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami mladíka, ktorý mal túžbu utiecť životu, a tak sa rozhodol utiecť práve do Aljašskej divočiny.

Toto je dvanásť kníh, kde si nájde každý introvert niečo. Aké knihy introvertom by ste odporúčali ešte vy? Nechajte nám koment nižšie.
martinus.sk

Related Posts