Knižné Zoznamy

Knihy na mieru od roku 2018

13 kníh o podnikaní

Prichádza nový rok a s ním ste sa možno rozhodli konečne rozbehnúť svoje nové podnikanie. Kde, ale začať? Čo je naozaj dôležité? Ako na to? Na, čo si dávať pozor? A mnohé iné otázky vás sužujú. Prinášame vám, preto zoznam kníh, ktoré vám pomôžu nájsť odpoveď na otázky vyššie, ale aj mnohé iné.
martinus.sk

Na volné noze (Robert Vlach)

Dostupné v jazykoch: čeština, čeština e-kniha, čeština audiokniha, angličtina, angličtina e-kniha

Podníkate pre seba alebo sa chystáte s podnikaním iba začať? Nechajte si poradiť od experta Robert Vlach – veď všetci musíme niekde začať a Robert vo svojej knihe poskytuje informácie a skúsenosti, ktoré vám pomôžu k úspechu a rastu. Kniha ťaží zo skúseností mnohých profesionálov a dáva osvedčené know-how pre podnikanie na voľnej nohe.

Stratégie úspešných (David B. Yoffie, Michael A. Cusumano)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, čeština e-kniha

Bill Gates, Andy Grove a Steve Jobs – velikáni, ktorí navždy zmenili svet a naše životy. Kniha, ktorú odporúčame, nie je biografická. Odpovedá skôr na otázku, čo sa skrýva  za ich nesmiernym úspechom, ako dokázali vybudovať z malých firiem nadnárodné a najdrahšie spoločnosti na svete a aké boli ich stratégie. Päť nadčasových lekcií od Billa Gatesa, Andyho Grova a Steva Jobsa.

Restart (Jason Fried, David Heinemeier Hansson)

Dostupné v jazykoch: čeština, čeština e-kniha, angličtina

Ako hovorí slávny guru marketingu Seth Godin – túto knihu môžete prehliadnuť len na vlastné nebezpečenstvo. Reštart vám prináša jednoduchší – iný, lepší – spôsob, ako v podnikaní uspieť. Ukáže vám, že k tomu potrebujete oveľa menej, než si myslíte. Nauči vás, ako sa dostať do hry, bez toho aby ste museli vykradnúť banku. Ako mať reprezentatívnu kanceláriu a mať zamestnancov, poradí vám, ako byť produktívnejší, a ponúka mnoho ďalších neobyčajných myšlienok, ktoré vás inšpirujú.

7 návykov skutočne efektívnych ľudí (Stephen R. Covey)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, čeština audiokniha, angličtina

Autor na konkrétnych príkladoch demonštruje, ako dodržiavanie jeho 7 zásad úspechu prinieslo ľuďom úžasné výsledky  v rozvoji osobnosti aj vo vzťahoch k iným. 7 princípov uvedených v tejto knihe je základom pre vytvorenie cieľavedomej, vnútorne vyrovnanej osobnosti a kľúčom pre úspešný, harmonický život.  Túto knihu si nevieme vynachváliť a mala by byť súčasťou povinnej literatúry na školách.  Kniha zmení nie len vaše podnikanie, ale aj váš život.

Biznis 21. Storočia (Robert T. Kiyosaki)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha

Hneváte sa na korupciu v dnešnom svete? Na Wall Street a veľké banky? Na vládu, za to, že robí príliš veľa zlých vecí a nerobí veľa tých dobrých? Alebo ste nahnevaní sami na seba za to, že ste už skôr neprevzali kontrolu nad svojimi financiami? Život je tvrdý. Otázka znie: Čo s tým mienite urobiť?

Support (Michal Truban)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha

Príbeh a návody pre vybudovanie výnimočnej firmy a dosiahnutie úspechu, aj keď robíte jednu chybu za druhou. Kniha obsahuje 3 časti a 3 vrstvy plné chýb a poučení. Prvá časť opisuje ako začínali. Druhá, ako sa stali jednotkou na trhu. Tretia časť je o zahraničnej expanzii, prežití problémov spôsobených rastom a o odovzdaní firmy. Okrem príbehu kniha obsahuje mudrovačky – návody. Tie odpovedajú na otázky, ktoré má každý podnikateľ. Po ich prečítaní posuniete svoje podnikanie a život na nový level.

Jak vybudovat trvale úspěšnou firmu (Jim Collins,  Jerry I. Porras)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, čeština, čeština e-kniha, angličtina

Jim Collins (autor celosvetového bestseleru Good to Great – Z dobrého skvelé)a Jerry I. Porras sa zamerali  na osemnásť skutočne výnimočných a dlhotrvajúcich spoločností a preskúmali každú z nich v priamom porovnaní s jednou z jej top konkurentov, pričom sa opierali o šesťročný výskumný projekt uskutočnený na Stanford University Graduate School of Business. Spoločnosti preskúmali od ich úplných začiatkov až do súčasnosti – ako nováčikov, stredne veľké spoločnosti a ako veľké korporácie. Autori sa po celú dobu pýtali: „Čo odlišuje skutočne výnimočné spoločnosti od porovnávacích spoločností a aké boli spoločné postupy, ktoré tieto trvalo skvelé spoločnosti uplatňovali počas svojej histórie?“ Built to Last je plná stoviek konkrétnych príkladov, usporiadaná do súvislého systému praktických konceptov, ktoré môžu byť aplikované manažérmi a podnikateľmi na všetkých úrovniach, a poskytuje vzorový plán, ako vybudovať organizácie, ktoré budú prosperovať tak v 21. storočí, ako aj v ďalekej budúcnosti.

Najbohatší muž v Babylone (George S. Clason)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, čeština, čeština e-kniha, čeština audio-kniha, angličtina

Tajomstvá úspechu starých národov – najinšpiratívnejšia kniha o bohatstve, aká bola napísaná. Táto nadčasová klasika, ktorú zbožňujú milióny ľudí, obsahuje kľúč ku všetkému, po čom túžite a ku všetkému, čo chcete dosiahnuť. Odhaľuje tajomstvo, ako dosiahnuť osobný blahobyt.  Kniha obsahuje tajomstvá ako peniaze získať, ako si ich udržať a ako zariadiť, aby zarábali ďalšie peniaze.

Štvorhodinový pracovný týždeň (Timothy Ferriss)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, čeština e-kniha, nemčina,  angličtina

Životný štýl, keď mladý človek len drie a skutočný život odkladá na dôchodok, je dnes už prežitok, tvrdí autor. Vo svojej knihe vysvetľuje, že luxusný životný štýl, ktorý si pred dvadsiatimi rokmi užívali len milionári, je dnes dostupný každému. Stačí len využiť všetky moderné možnosti. Tim Ferriss sa tajomstvám Novodobých boháčov učil viac ako päť rokov. Táto rýchlo sa rozširujúca subkultúra združuje členov, ktorí prestali neustále odkladať vlastný život na potom a vyznávajú  novú filozofiu času a mobility. Pomocou nej si vybudovali luxusný životný štýl tu a teraz. Či ste prepracovaný zamestnanec alebo podnikateľ uväznený vo vlastnej firme, táto kniha vám poslúži ako kompas v revolučnom novom svete.

Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí (Dale Carnegie)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, čeština e-kniha, angličtina

Podnikanie je hlavne o ľuďoch, s ktorými sa aj vy budete každodenne vo vašom podnikaní stýkať a Dale Carnegie ponúka vo svojich knihách, ktoré sa stali svetovými bestsellermi, praktické návody, ktoré môžete začať používať hneď zajtra. Táto knižka hovorí o veľkom tajomstve správneho prístupu k ľuďom, ako urobiť dobrý dojem, viesť dialóg, ako si nenarobiť nepriateľov a získať si druhých na spoluprácu.

Mysli a zbohatni (Napoleon Hill)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, angličtina 

Jedna z najvýznamnejších kníh zaoberajúcich sa problematikou individuálneho úspechu v zmysle finančnej nezávislosti i duchovného bohatstva, ktoré nie je možné merať peniazmi. Žiadna kniha, ktorá kedy bola či bude na túto tému napísaná, sa jej nemôže vyrovnať.  Bola inšpirovaná Andrewom Carnegiem, ktorý jej autorovi Napoleonovi Hillovi pred mnohými rokmi odhalil princíp svojho úspechu. Nielenže sa Carnegie sám stal multimilionárom, ale urobil milionára z viacej ako dvoch desiatok ďalších osôb, ktorým prezradil svoje tajomstvo. Zdroj svojho zbohatnutia prezradilo Napoleonovi Hillovi ďalších päťsto zámožných mužov. 

Od nuly k jednotke (Peter Thiel, Blake Masters)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, čeština, angličtina

Poznámky o startupoch, alebo ako vybudovať budúcnosť. Nemôžeme pokladať za samozrejmé, že budúcnosť bude lepšia, čo znamená, že na jej vytváraní musíme pracovať dnes. To, či dosiahneme singularitu vo vesmírnom meradle, je zrejme menej dôležité než to, či uchopíme jedinečné príležitosti, ktoré máme, aby sme robili nové veci v našich pracovných životoch. Všetko, čo je pre nás dôležité – vesmír, planéta, krajina, vaša firma, váš život a práve táto chvíľa – je singulárne. Našou úlohou dneška je nachádzať singulárne spôsoby vytvárania nových vecí, ktoré urobia budúcnosť nielen inou, ale aj lepšou – aby postupovala od nuly k jednotke.

Realita podnikání (Guy Kawasaki)

Dostupné v jazykoch: čeština, angličtina

Kniha je komplexným poradcom pre tých, ktorí zakladajú a riadia významné organizácie, teda tí z vás, ktorí prekonávate test času  a ignorujete módne trendy v teórií podnikania.

Veríme, že knihy na tomto zozname vám pomôžu rozbehnúť vaše podnikanie tým správnym smerom.
www.martinus.sk

Related Posts