Knižné Zoznamy

Knihy na mieru od roku 2018

5 kníh na budovanie trvalých zvykov (a zbavenie sa zlozvykov)

Všetci sme to zažili. Začneme s niečím novým, ale postupne ochabne naše nadšenie a nový návyk, o ktorí sme sa pokúšali je minulosťou. Možno ste aj vy začali s novým športom, ale každý deň je to ťažšie a ťažšie pokračovať. Alebo ste sa rozhodli bojovať so zlozvykom a taktiež to nie je žiadna sláva. Máme pre vás riešenie, a to konkrétne 5 kníh, ktoré vám pomôžu so zlozvykmi či s vybudovaním nových návykov natrvalo.
martinus.sk

Sila zvyku (Charles Duhigg)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, čeština (audiokniha),  angličtina

Prečo robíme to, čo robíme a, ako to zmeniť. Vzrušujúca cesta naprieč vedeckými objavmi, ktoré nám vysvetľujú prečo zvyky existujú, a ako ich môžeme zmeniť. Charles ponúka obrovské množstvo informácií v prenikavom rozprávaní. Prináša nové porozumenie ľudskej povahy a potenciál na transformáciu. Dozviete sa prečo sú pre nás zmeny ťažké, napriek snahe niečo zmeniť a prečo sa nám zdá, že niektorým sa to podarí za noc.

Kdy (Daniel H. Pink)

Dostupné v jazykoch: čeština (e-kniha), angličtina

Čo je kľúčom k úspechu? Nie sú to obchodné rozhodnutia, školské testy, lekársky zákrok zmena zamestnania. Je to všetko o správnom načasovaní.
Správne načasovanie. Robíte správne veci v správny čas? Prečítajte si knihu a zistíte, ako sa správne načasovať, kedy začať s novým zvykom, aby ste si ho udržali. V knihe nájdete mnoho výskumov, pozoruhodných príbehov a mnoho ďalšieho.

Zvyk není železná košile (Gretchen Rubin)

Dostupné v jazykoch: čeština, angličtina

Chcete sa zbaviť zlého návyku alebo si osvojiť nový? V knihe vám autorka dáva otázky, aby ste si svoje zvyky uvedomili, dokonca aj tie, ktoré robíme automaticky ako čistenie zubov. Kniha vám pomôže pochopiť, ako vaše zvyky vznikli a nájdete tam odporúčania, ako ich zmeniť.

Změňte své návyky (M.J. Ryan)

Dostupné v jazykoch: čeština

Chcete v živote niečo zmeniť? Najväčšou prekážkou akejkoľvek zmeny v živote sú hlboko zakorenené zvyky – automatické myšlienkové procesy, ktoré fungujú mimo nášho vedomia a majú hlboký dopad na naše vedomie a správanie. Dobrou správou, ale je, že tieto mentálne návyky vieme zmeniť. A práve tu vám pomôže autorka Ryan.

Zen Habits (Leo Babauta)

Dostupné v jazykoch: čeština

Leo Babauta, svetoznámy autor kníh o minimalizme a zjednodušovaní života vás vo svojej najnovšej knihe prevedie návykmi, ktoré máme a ako si vybudovať nové. Naučíte sa aj, ako si usporiadať a zjednodušiť život. Kniha vychádza z autorových dlhoročných skúseností.

 
www.martinus.sk

Related Posts