Knižné Zoznamy

Knihy na mieru od roku 2018

8 biografií, ktoré si nenechajte újisť

Biografií existuje mnoho a možno by ste si chceli aj nejakú prečítať, no neviete, kde začať. Prinášame vám zoznam ôsmich, ktoré určite stoja za to.
martinus.sk

Steve Jobs (Walter Isaacson)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Počas dvoch rokov dal Isaascon dokopy viac ako 40 rozhovorov so Jobsom –  a ďalších viac ako 100 rozhovorov s príslušníkmi rodiny, priateľmi, konkurentmi či kolegami. Kniha prináša pohľad na Steva Jobsa z každej strany. Spoznáme Jobsovu osobnosť, kreativitu, či vášeň pre dokonalosť, ktorou ovplyvnil nielen počítačový svet.  

Lincoln – Tým rivalů (Doris Kearns Goodwinová)

Dostupné v jazykoch: čeština, angličtina

Historik Doris Kearns Goodwin osvetľuje politického génia Abrahama Lincolna vo veľmi originálnom diele, kde ho postaví do kontextu proti mnohým, či už rovesníkom alebo nepriateľom, keď prvý krát kandidoval za prezidenta ako prvý republikán v histórií. Možno Lincolna poznáte iba ako jedného prezidenta Spojených štátov, no v skutoćnosti bol oveľa viac.

Paul McCartney (Philip Norman)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, čeština, čeština e-kniha

Ak ste fanúšikom Beatles, tak túto knihu si nenechajte ujsť. Dozviete sa v nej nie len o živote McCartneyho, ale aj o Beatles. Páčilo sa nám rozumné vyobrazenie života popovej hviezdy.

První člověk: Život Neila Armstronga (James Hansen)

Dostupné v jazykoch: čeština, čeština e-kniha, angličtina

S touto knihou v rukách, prežijete neuveriteľnú cestu na mesiac. Neuveriteľne podrobný príbeh sleduje život Neila Armstronga. Hansen vychádza z viacerých zdrojov, či už to sú noviny, NASA časopisy, rozhovor s rodinou, priateľmi či kolegami a samozrejme so samotným Neilom. Boli sme veľmi prekvapený nakoľko je Neil súkromná osoba a nerád bol na verejnosti. Ale viac, vám už prezrádzať nebudeme.

Elon Musk (Ashlee Vance)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha,  čeština, čeština audio-kniha, angličtina

Tesla, SpaceX a hľadanie fantastickej budúcnosti. Takto jednoducho by sme vedeli zhrnúť, ďalšiu skvelú biografiu. Meno Elon Musk ste asi už počuli, skoro ako ste počuli meno Tony Stark, fiktívnu postavu, ku ktorej je Elon často prirovnávaný. Elon je naozaj veľká osobnosť a to nemôže poprieť, má vášeň a talent a my osobne stále čakáme na splnenie jeho sľubu, vybudovať mesto na Marse. 

Môj svet (Peter Sagan)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, čeština audio-kniha, angličtina

Prvá a jediná kniha o Saganovi, ktorej autorom je samotný Sagan!  Je mnoho športových legiend, viacero z nich v oblasti cyklistiky, ale je iba jeden jazdec,  ktorému sa podarilo zdanlivo nemožné – trikrát za sebou zvíťaziť vo svetovom šampionáte. Teraz dostanú jeho fanúšikovia jedinečnú príležitosť nazrieť do Petrovho sveta a dozvedieť sa, čo stojí v pozadí jeho úspechov. Okrem iného po prvý raz odhalí detaily svojej prípravy, ktorá ho doviedla k víťastvám. 

Edita Steinova (Andreas Uwe Müller, Maria Amáta Neyerová)

Dostupné v jazykoch: slovenčina

Edita Steinová je jedna z najvýznamnejších osobností 20. storočia. Jej život, ako aj jej myslenie je zhrnuté v knihe, ktorá nás milo prekvapila. Životopis je napísaný na základe aktuálnych poznatkov výskumu jej života a diela. Ak vás zaujíma tematika koncentračných táborov, po knihe určite siahnite.

Rychlejší než blesk (Usain Bolt)

Dostupné v jazykoch:  čeština, angličtina

Nádherná kniha, krásne napísaná najrýchlejším mužom sveta. Bola to prvá biografia, ktorú sme po dlhom čase prečítali a čítanie bolo veľmi príjemné. Usan predstavuje v knihe každú fázu vo svojom živote v pomerne veľkých detailoch. Ak ste niekedy videli nejaký jeho pretek, možno sa vám javí ako party man a, že je rád stredobodom pozornosti, no po prečítaní knihy zistíte, čo v skutočnosti za touto fasádou je.

martinus.sk

Related Posts