Knižné Zoznamy

Knihy na mieru od roku 2018

6 strašidelných príbehov

Máte radi duchov a strašidelné príbehy? Tak potom tento knižný zoznam je práve pre vás.
www.martinus.sk

Spiace krásavice (Stephen King)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, angličtina

V blízkej budúcnosti, ktorá už je možno aj tu sa stáva niečo nezvyčajné, keď ženy idú spať. Ak žena zaspí, je z nej monštrum, ktoré neslobodno rušiť. Ženy sa boja spánku, muži sa obávajú, že všetko sa rúca. Šíri sa panika. Ako sme túto knihu čítali, snažili se sa nájsť správne slová, ako tento príbeh zhrnúť a celkovo jeho diela, no potom sme našli Kingovú poznámku, kde to vlastne zhrnul sám – “Ak má byť fantazijný román dôveryhodný, podrobnosti, ktoré ho podporujú, musia byť realistické.” A tak je tomu aj v tomto príbehu, ktorý vám pred spaním prinesie zimomriavky.

Cudzinec v dome (Shari Lapena)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Nový thriller predstavujúci podozrivú nehodu, ženu, ktorá sa nedokáže zodpovedať za seba a znepokojujúce otázky, ktoré hrozia rozpadom páru. Ste doma a pripravujete večeru pre svojho manžela, ktorého očakávate doma každú chvíľu. V tom však zazvoní telefón, hovor, ktorí ste dúfali nikdy nedostanete. Skočíte do auta a ponáhľate sa tak, kde ste si mysleli nikdy nezájdete. Túto knihu sme nevedeli prestať čítať ani prestať na ňu myslieť, keď sme ju nečitali. Každopádne v nej nieje ani jeden nudný moment.

Hádanka jménem Oliver (Liz Nugent)

Dostupné v jazykoch: čeština

Presvedčivé. Chytré. Temné. Asi takto by sa dala kniha opísať tromi slovami. Šokujúci čin človeka ohromí komunitu – a odhalenia, ktoré vás udržia pri knihe až do poslednej strany. Oliver Ryan, pekný, charizmatický a úspešný, so svojou oddanou ženou Alice, spoločne píšu a ilustrujú krásne detské knihy. Svoj život žijú spolu so zázračným  privilégiom a ľahkosťou – až, kým jedného dňa po nádhernej večeri Oliver dodá Alici ranu, ktorá jej spôsobí bezvedomie a následne ju zrazí do kómy.

Biele telá (Jane Robins)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Kde sa končí všímavosť a začína sa posadnutosť? Chladný psychologický román plného napätia skúma tmavú stránku lásky a nerozbitnej väzby dvoch sestier. Ak je pre vás téma dvojičiek zaujímavá, určite siahnite po tejto knihe, nebudete sklamaný. Ďalší z príbehov, kde zimomriavky chýbať nebudú.

Slepí (F.A. Brady)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, čeština e-kniha

Sam Jamesová si roky budovala povesť najlepšej psychologičky na psychiatrickej klinike Typhlos na Manhattane, kde lieči najťažšie prípady. Dúfa, že keď už nedokáže zachrániť samu seba, zachráni aspoň iných, ktoré jej ale odhalia viac o jej vlastnom vnútri ako čakala. A ten koniec, to sme teda nečakali.

Žiadosť o priateľstvo (Laura Marshall)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, angličtina

Keď sme o knihe prvýkrát počuli, hneď nás zaujala, nakoľko žijeme vo svete sociálnych sietí. Ak aj vás sociálne siete fascinujú a možno súčasne naháňajú strach, táto kniha je presne pre vás. Kniha má všetko, čo má psychologický triler obsahovať. Príbeh je  šokujúci, plných nečakaných zvratov, ktoré vás prinútia knihu dočítať. Určite sa pripravte na dlhú noc.

martinus.sk

Related Posts