Knižné Zoznamy

Knihy na mieru od roku 2018

8 kníh na tému Vikingov

Milujete vikingov? My áno a našli sme pár kníh, ktoré sa oplatí prečítať ak vás táto téma zaujíma. 
martinus.sk

Severská mytológia (Neil Gaiman)

Dostupné v jazykoch: slovenčina, slovenčina e-kniha, čeština, angličtina

Ničím lepším sa začať nedá ako práve Severskou mytológiou od Neila Gaimana. Ak máte záľubu v mytológií, ľudových rozprávkach či legendách určite po tejto knihe siahnite. Autor bol stvorený na prerozprávanie legiend, štýl písania je úchvatný. Kniha sa vám možno bude zdať krátka, ako nám a prečítali sme ju, ako sa hovorí, za jedno sedenie.

Vikingové (Tim Severin)

Dostupné v jazykoch: čeština

Boli sme milo prekvapený touto knihou, nakoľko nás zaujala. Nie je to typický príbeh o Vikingoch, kniha sa nesústredí až tak na zveľaďovanie Vikingov, ako sme na to zvyknutý, ale kniha je veľmi dobre napísaná a zaujme. Pomalšie tempo príbehu je relaxačné a nájdu sa aj stránky, kde čítanie pôjde rýchlo. A, keď vás príbeh zaujme ako nás, máme dobré správy, je to prvá kniha z trilógie.

Vikingské pověsti  (Jennie Hall)

Dostupné v jazykoch: čeština/angličtina

Táto kniha je u nás dostupná skôr ako učebnica na zlepšenie angličtiny, ale prečo to nemať hneď všetko v jednom. Dvojjazyčná kniha pre dospelých sleduje príbeh dvoch najväčších vodcov vo vikingskej histórií. Kniha zaujme ako dospelých tak aj deti.

Viking (John Hazwood)

Dostupné v jazykoch: angličtina

Táto kniha je dostupná momentálne iba v angličtine, ale stojí za to po nej siahnuť. Na rozdiel od kníh, ktoré sa sústredia skôr na históriu táto nám ponúka kultúrny a sociálny aspekt. Obsah je veľmi detailný, hlavne, čo sa týka vojenskej/bojovej témy ako zbrane či taktika. Kniha nás, ale opäť priviedla do sveta plného dobrodružstiev.

Nesmrtelní vikingové (Kristýna Králová, Magda Králová)

Dostupné v jazykoch: čeština

Táto kniha predstavuje cestu naprieč históriou cez literárne diela, divadelné adaptácie od asi 18-teho až do 20-teho storočia. Prechádzame tu rôznymi krajinami a nakoniec sa dostaneme aj do susedných čiech a nášho Slovenska. Je to krásna zbierka, ktorú by ste nemali vynechať.

Valhala (František Novotný)

Dostupné v jazykoch: čeština

Valhala, slovo, ktoré je nerozlučiteľne spojené s vikingskou kultúrou a práve aj tento román nám prináša pútavý príbeh práve z prostredia bohov, kde je narušená večná rovnováha. Príbeh je veľmi pútavý a bola to kniha, ktorú sme len neradi položili na nočný stolík, aby sme si vydýchli. Takže naplánujte si to lepšie a začnite knihu čítať skôr ako v nedeľu.

Viking (Edison Marshall)

Dostupné v jazykoch: čeština

Historický dobrodružný román, kde nájdete – poľovníctvo, rybolov, napäté súperenie a bitku po bitke. Jedna z najlepších vikingských príbehov o dvoch bratoch a ich otcovi Ragnarovi. Perfektný príbeh, perfektne prerozprávaný. Už dlho sme nemali v rukách takýto skvelý príbeh.

Vikingové – Pomsta synu (Lasse Holm)

Dostupné v jazykoch: čeština

Ak ste videli seriál Vikingovia na Netflixe, tak túto knihu vám ani nemusíme predstavovať, predsa však ju odporúčame. Nakoľko sa jedná o detailnejšˇi príbeh o tom, ako synovia Ragnara Lothbroka pomstili otca. Knihu sme zhltli za jednu sobotu takže znova jedna z tých, kre si určite nič neplánujte.

 
martinus.sk

Related Posts